Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2017

Стан охорони життя та здоров’я дітей – на контролі органів прокуратури

Органами прокуратури області значна увага приділяється захисту прав і свобод неповнолітніх, передусім стану додержання вимог законодавства щодо охорони життя та здоров’я дітей.
Так, упродовж поточного року за результатами перевірок прокурорами внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками 2 кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 137 (неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей) Кримінального кодексу України.
Зокрема, в межах кримінального провадження перевіряється стан виконання уповноваженими особами одного з закладів освіти своїх професійних і службових обов’язків по охороні життя та здоров’я дітей під час спричинення істотної шкоди здоров’ю 3 неповнолітніх дітей, яким 09.02.2017 у школі під час уроків стало погано від неприємного запаху. Діти жалілися на головний біль і нудоту та були госпіталізовані до лікувальних закладів міста з ознаками отруєння невідомою речовиною.
Крім того, розслідуються обставини спричинення істотної шкоди здоров’ю учениці 7-го класу однієї з загальноосвітньої школи, яка виразилася в тому, що 14.01.2017 остання доставлена до реанімаційного відділення комунального закладу «Черкаська обласна дитяча лікарня» Черкаської обласної ради з ознаками медикаментозного отруєння. В межах відкритого кримінального провадження перевіряється, чи було вжито відповідальними працівниками школи вичерпних заходів для захисту здоров’я вказаної вище дитини.
На цей час досудове розслідування у зазначених кримінальних провадженнях триває, хід слідства взято на контроль Черкаською місцевою прокуратурою.
 
Прес-служба  прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 2118