Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2016

Прокуратура запобігла незаконному відчудженню двох гуртожитків підприємства–банкрута

Представляючи інтереси держави у справах про банкрутство, прокуратурою області виявлено порушення інтересів територіальної громади м. Жашків арбітражним керуючим ТОВ «ВІГ-Жашківський цукровий завод».
Так, арбітражний керуючий вказаного підприємства, грубо порушуючи чинне законодавство та зловживаючи наданими повноваженнями, з метою продажу та отримання неправомірної вигоди, включив до складу ліквідаційної маси 2 гуртожитки та трансформаторну підстанцію, що обслуговує більше 400 побутових споживачів та 12 суб’єктів господарювання м. Жашків.
Вказані об’єкти належало передати до комунальної власності міста, оскільки згідно з вимогами чинного законодавства України, у разі банкрутства державного підприємства, об’єкти належного йому державного житлового фонду, в тому числі гуртожитки, передаються в установленому порядку до комунальної власності відповідної територіальної громади.
Однак внаслідок дій арбітражного керуючого гуртожитки були реалізовані у 2015 році на аукціоні з продажу майна підприємства-банкрута.
Оскільки дії арбітражного керуючого містять ознаки кримінального правопорушення, прокуратурою області за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України. Його розслідування доручено слідчим органам Головного управління Національної поліції у Черкаській області.
Результати незаконно проведеного аукціону з продажу майнового комплексу ТОВ «ВІГ-Жашківський цукровий завод» за активної позиції  прокуратури області визнано недійсними Господарським судом Черкаської області.
        Прес-служба  прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 2099