Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2016

Прокуратура запобігла незаконній реалізації приміщення площею 500 кв.м, що належить державному підприємству-банкруту

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, прокуратурою забезпечено участь у розгляді господарської справи про банкрутство державного підприємства «Приладобудівний завод «Райдуга», підставою вступу до якої стало виявлення факту порушення вимог чинного законодавства при реалізації арештованого майна підприємства.
Встановлено, що проводячи електронні торги, арештоване нежитлове приміщення площею понад 500 кв. м, що належить державному підприємству-банкруту, безпідставно реалізовано за ціною втричі нижчою, ніж його залишкова вартість.
Не дивлячись на те, що справа розглядалася судами різних інстанції, які підтримали правову позицію прокуратури, у листопаді поточного року Вищим господарським судом України остаточно поставлено крапку та визнано електронні торги недійсними, набувача спірного майна зобов’язано повернути його до ліквідаційної маси державного підприємства.
Таким чином, за активної участі прокуратури області вдалося запобігти незаконній реалізації майна підприємства-банкрута, що відповідає державним інтересам.
 
Прес-служба прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 2605