Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2016

Посадовцю Черкаської міської ради повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів на суму понад 600 тис. грн.

Прокуратурою області повідомлено про підозру начальнику управління вуличної інфраструктури департаменту житлово – комунального комплексу Черкаської міської ради у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3, ч. 5 ст. 191 (розтрата  чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.
Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний посадовець маючи на меті особисте збагачення, вступивши у злочинну змову з фізичною особою - підприємцем, зареєстрованою у Черкаській області, спільно вчинили розтрату бюджетних коштів у сумі  619 тис. грн. під час ремонту мережі зливової каналізації у м. Черкаси, внаслідок чого завдали державі збитки в особливо великих розмірах.
Так, начальник управління склав та підписав завдання на проектування ремонту каналізації за завищеними об’ємами робіт та до реалізації плану з розтрати бюджетних коштів залучив інших осіб. За його сприяння фізична особа - підприємець уклала з департаментом житлово – комунального комплексу Черкаської міської ради договір щодо проведення відповідного ремонту й на підставі актів виконаних робіт, які вона особисто підписала та засвідчила печаткою, на її власні рахунки за фінансовими платежами було перераховано бюджетні кошти на загальну суму 619 тис. грн. У подальшому ремонтні роботи, які підприємець зобов’язалася виконати за укладеними договорами, не виконано в об’ємах, які зазначено в актах виконаних робіт.
Нагадаємо, 20.10.2016 прокуратурою області  фізичній особі – підприємцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Придніпровським районним судом м. Черкаси 24.11.2016 підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді застави, який оскаржено прокуратурою до апеляційного суду Черкаської області.
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу, відсторонення від займаної посади, а також  проводяться всі необхідні слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне та об’єктивне дослідження всіх обставин кримінального провадження та скерування  справи до суду в розумні строки.                                                                   

                                      

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1826