Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2016

Прокуратура через суд бореться за повернення державі канівських лісів вартістю майже 10 млн. грн.

Реалізовуючи функцію представництва, з метою захисту та відновлення порушених прав держави у сфері лісокористування, в листопаді поточного року прокуратурою області скеровано до Канівського міськрайонного суду позовну заяву з вимогами визнати недійсним розпорядження Канівської районної державної адміністрації та витребувати з незаконного володіння земельні ділянки лісового фонду.
Підставою звернення прокуратури до суду стало встановлення факту протиправного надання у 2005 році більш як 26 га земель лісогосподарського призначення у Канівському районі вартістю майже 10 млн. грн. у власність окремим громадянам з порушеннями законодавства. Канівські ліси незаконно передані з вини місцевих органів виконавчої влади, зобов’язаних забезпечувати виконання Конституції та законів України, та, у подальшому, їх набувачем став один з колишніх державних високопосадовців, Валерій Хорошковський.

Отже, незважаючи на суттєве зменшення обсягів впливу, органи прокуратури області вживатимуть заходи, спрямовані на захист інтересів держави у лісовій сфері, оскільки на сьогодні лісистість в області є нижчою від рівня, оптимального для забезпечення позитивного впливу на навколишнє природне середовище і здоров’я людей, розпорядження і використання земель лісогосподарського призначення та вкритих зеленими насадженнями нерідко здійснюються з порушеннями вимог законодавства, наслідком чого є зменшення площі цих земель. 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2807