Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2016

За втручання прокуратури дітям соціально незахищеної категорії повернуто майно на суму понад 600 тисяч гривень

Результати представницької діяльності органів прокуратури Черкаської області у сфері захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, свідчать про активне реагування прокуратури на порушення прав кожної соціально незахищеної дитини.
Так, упродовж 9 місяців 2016 року з метою поновлення прав неповнолітніх органами прокуратури області пред’явлено позовних заяв на суму майже 1,2 млн. грн. На цей час за результатами їх розгляду неповнолітнім виплачено соціальну допомогу, повернуто майна загальною вартістю понад 600 тис. грн.
З метою запобігання порушень прав неповнолітніх прокурорами здійснено вступ у понад 160 справ за позовними заявами інших осіб, у яких завдяки принциповій позиції прокуратури постановлено рішень про визнання права власності дітей на майно вартістю майже 400 тис. грн., додержано права понад 100 дітей на систематичне отримання коштів на утримання та попереджено порушення житлових прав неповнолітніх.
Так, Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ підтримано правову позицію прокуратури щодо безпідставності виселення із кімнати гуртожитку одинокої матері з малолітнім за наявності ордеру. Судом касаційної інстанції 05.10.2016 залишено в силі рішення апеляційного суду Черкаської області про відмову в задоволенні позову одного із товариств Черкащини та залишено за малолітнім право користування вказаним житловим приміщенням.
Робота на вказаному напрямі триває.
Прес-служба  прокуратури Черкаської області
 
кількість переглядів: 2351