Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2016

Жителя Черкаського району, який через соціальні мережі закликав до створення в Україні трьох республік, притягнуто до кримінальної відповідальності

Черкаським районним судом закінчено судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням жителя одного із сіл Черкаського району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.
Останній обвинувачується в тому, що, використовуючи власний телефон, розмістив у соціальній мережі Інтернету статтю, в якій містяться заклики до створення на території України трьох самостійних республік: Галіції зі столицею у Львові, Малоросії зі столицею у Києві та Новоросії зі столицею у Харкові, проведення регіональних референдумів для вирішення питання щодо переходу унітарної України до конфедерації, а також посилення громадянського спротиву представникам діючої центральної влади.
Заслухавши позицію прокурора, який, зважаючи на суспільну небезпеку вказаного злочину, наполягав на більш суворому покаранні в межах санкції ч. 2 ст. 109 КК України, враховуючи середню тяжкість кримінального правопорушення, суд засудив особу до умовного терміну відбування покарання та призначив 2 роки обмеження волі, на підставі ст. 75 КК України засудженого звільнено від відбування покарання з випробувальним строком 1 рік.
На цей час вирок суду не вступив в законну силу, судове рішення прокуратурою області вивчається на предмет наявності підстав для його апеляційного оскарження.
 
Прес-служба прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 2002