Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2016

Затримано членів злочинної групи, які організували нарколабораторію та займалися виготовленням і збутом амфетаміну

Прокуратурою області спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області 19.10.2016 в рамках відкритого кримінального провадження проведено низку слідчих дій, спрямованих на документування та припинення незаконної діяльності групи осіб у сфері незаконного обігу психотропних речовин на території Черкаської області.
Встановлено, що 9 мешканців м. Черкаси, діючи у складі організованої злочинної групи, переслідуючи спільну мету, організували (придбали відповідне обладнання і купували інгредієнти) та утримували на території Черкаського району спеціально обладнане місце для незаконного виробництва психотропної речовини – амфетаміну.
У ході проведення спецоперації затримано 3 головних членів групи, під час обшуків з незаконного обігу вилучено близько 15,3 кг амфетаміну (загальною вартістю 12,5 млн. грн.), понад 40 літрів прекурсорів, обладнання для виготовлення психотропних речовин, 8 мішків з маковою соломою, а також 200 г наркотичної речовини - марихуани. Потужності нарколабораторії дозволяли виготовляти до 2,5 кг амфетаміну щоденно.
За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.
На цей час тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання про оголошення підозри зловмисникам та обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

 

 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2347