Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2016

На Уманщині до 6 років позбавлення волі засуджено рецидивіста, який після звільнення з в’язниці продовжував вчиняти злочини

Вироком Уманського міськрайонного суду 38-річного жителя м. Умань визнано винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч. 2, ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, який у вересні 2014 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, в м. Умань умисно, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин наніс місцевому жителю декілька ударів руками в область голови, внаслідок чого потерпілий отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості. Крім того, зловмисник у період з вересня до жовтня 2015 року з корисливих мотивів здійснив декілька крадіжок майна та грошових коштів, в тому числі з проникненням у житло місцевих жителів, чим завдав потерпілим матеріальних збитків.
Незважаючи на те, що під час судового розгляду зловмисник свою вину в скоєних злочинах визнав частково, намагаючись уникнути відповідальності та пом’якшити покарання, Уманською місцевою прокуратурою в судовому засіданні його причетність до кримінальних правопорушень доведено в повному обсязі.
Заслухавши позицію прокурора та врахувавши, що підсудний неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, зокрема за вчинення умисних корисливих злочинів, а останнє кримінальне правопорушення скоїв в період іспитового строку, враховуючи обставини рецидиву злочинів, суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком 6 років. Крім того, вироком суду задоволено цивільні позови потерпілих про відшкодування зловмисником завданої їм матеріальної та моральної шкоди.
На цей час вирок суду не вступив в законну силу, триває строк апеляційного оскарження вказаного рішення.
                
Прес-служба прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 2004