Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2016

До 9 років позбавлення волі засуджено жителя м. Артемівськ, якого обвинувачують у терористичній діяльності

Прокуратурою Черкаської області принципово та в повному обсязі підтримано державне обвинувачення в кримінальному провадженні, розпочатому за фактом участі жителя м. Артемівськ Донецької області у терористичній організації «Донецька народна республіка», за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 263-1 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України.
У ході досудового розслідування, яке здійснювалося управлінням Служби безпеки України в Черкаській області, установлено, що вказаний громадянин перебуваючи в складі «Донецької народної республіки», шляхом використання вогнепальної зброї, яку він завчасно незаконно переобладнав з мисливської на вогнепальну, в супроводі двох осіб змусив працівників Артемівської радіотелевізійної станції Донецького філіалу концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення України припинити мовлення каналів українського телебачення, чим позбавив жителів м. Артемівськ та прилеглих районів права перегляду українських програм, що становило загрозу інформаційній безпеці України. Крім цього, зловмисник збирав інформацію про місця знаходження і пересування техніки та особового складу Збройних Сил України, а також передавав її представникам «Донецької народної республіки».
Тривалий час вказана особа переховувалася від слідства на тимчасово окупованій території та через деякий час була затримана працівниками управління Служби безпеки України в Черкаській області за місцем тимчасового проживання в м. Корсунь-Шевченківський Черкаської області.
Судовий розгляд кримінального провадження тривав більше одного року у зв’язку із значним обсягом досліджуваних матеріалів справи, допитом всіх учасників провадження та затягуванням стороною захисту судового розгляду.  Незважаючи на це, Придніпровський районний суд м. Черкаси погодився з доводами прокурора та вироком від 06.10.2016 зловмисника засуджено до остаточного покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

На цей час вирок суду в законну силу не вступив.

 

                                   
  Прес-служба прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 2869