Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2016

Завдяки прокуратурі на користь органу місцевого самоврядування у Смілянському районі стягнуто понад півмільйона гривень

Верховним Судом України 14.09.2016 винесено остаточне рішення у справі за позовом Смілянського міжрайонного прокурора про стягнення з фізичної особи на користь Балаклеївської сільської ради Смілянського району понад 500 тис. грн. шкоди у зв’язку з використанням землі без належних для цього документів.
Установлено, що громадянин придбавши комплекс нежитлових будівель, розташованій на земельній ділянці площею 2,21 га, яка належить Балаклеївській сільській раді Смілянського району, протягом 4 років не вжив заходів до оформлення з територіальною громадою орендних земельних відносин. За розрахунком до місцевого бюджету не надійшло понад 500 тис.грн., які прокурор просив стягнути в судовому порядку.
З рішенням Смілянського міськрайонного суду про задоволення вимог прокурора не погодились суди апеляційної та касаційної інстанцій.
Однак, за ініціативою прокурора Черкаської області, Генеральною прокуратурою України подано заяву про перегляд судових рішень у цій справі Верховним Судом України.
Скасувавши судові рішення судів апеляційної та касаційної інстанцій із залишенням у силі рішення Смілянського міськрайонного суду, найвищий судовий орган вказав на обґрунтованість позиції прокурора у відстоюванні інтересів територіальної громади.

 

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2056