Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2016

На Золотоніщині прокуратура захистила права дитини, позбавленої батьківського піклування, на спадкове майно

Під час вивчення Драбівським відділом Золотоніської місцевої прокуратури стану збереження майна дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, встановлено факт порушення права неповнолітнього жителя Драбівського району, 2000 року народження, на спадкове майно.
Встановлено, що у дитини, яка на час відкриття спадщини була малолітньою та вважається такою, що прийняла спадщину після смерті своєї матері, відкрилась спадщина у вигляді житлового будинку та земельної ділянки, що знаходяться в одному з сіл Чорнобаївського району. Однак, неповнолітньому було відмовлено у видачі відповідного свідоцтва через відсутність документів, що посвідчують право власності на спадкове майно.
У зв’язку з вищевикладеним, реалізовуючи функцію представництва інтересів громадян в судах у випадках, визначених законом, Золотоніська місцева прокуратура звернулась до суду з позовною заявою про визнання за неповнолітнім права власності на спадкове майно, яка на цей час перебуває на розгляді в Чорнобаївському районному суді.
                                                          
Прес-служба прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 2327