Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2016

Розпочато спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього командира батальйону міліції «Беркут», який підозрюється у вчиненні злочинів в м. Черкаси під час подій Революції Гідності

Прокуратура Черкаської області продовжує вживати заходи щодо притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів під час подій Революції Гідності.
Так, слідчим відділом прокуратури області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом подій, що мали місце в ніч з 26 на 27 січня 2014 року на Соборній площі м. Черкаси, а саме силового розгону мирних мітингувальників співробітниками батальйону міліції особливого призначення «Беркут» при Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ України в Луганській області.
У ході розслідування колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення «Беркут» при Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ України в Луганській області повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.
Ураховуючи те, що колишній працівник правоохоронного органу  переховується від органів слідства на території Луганської області, де проводиться антитерористична операція, у відповідності до положень глави 24-1 КПК України, 06.09.2016 отримано ухвалу Придніпровського районного суду м. Черкаси про здійснення спеціального досудового розслідування стосовного останнього.
Після виконання всіх вимог, передбачених ст. 297-5 КПК України, обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні буде скеровано до суду.
 
Прес-служба  прокуратури Черкаської області
 
кількість переглядів: 1880