Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2016

Жителька Черкаського району таки понесе кримінальну відповідальність за незаконну реалізацію тютюнових виробів

Завдяки активній позиції прокуратури області під час апеляційного перегляду вироку Черкаського районного суду жительку Черкаського району  визнано винною та засуджено за вчинення злочинів, пов’язаних з незаконним обігом тютюнових виробів.
У ході судового розгляду за участі працівника відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури області підтверджено обвинувачення особи в тому, що вона з метою отримати прибуток від незаконної реалізації тютюнової продукції,  без відповідної ліцензії придбавала у суб'єктів господарювання залишки виробництва тютюнових виробів, нібито для використання у сільськогосподарських цілях. Натомість, придбана сировина сортувалася та реалізовувалася у декількох регіонах України під виглядом тютюну для куріння.
Дії обвинуваченої кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 1, ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.
Після перегляду судом апеляційної інстанції вирок Черкаського районного суду набрав законної сили, особі залишено покарання у вигляді 68 тис. грн. штрафу.
Крім того, за вироком судів конфісковано та прийнято рішення про знищення більше 50 тонн тютюнових виробів.
                                                                                          
Прес-служба прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 1849