Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2016

У Черкасах до 8 років 7 місяців позбавлення волі засуджено організатора злочинної групи, учасники якої займалися шахрайством

Завдяки активній позиції прокуратури Черкаської області під час апеляційного перегляду вироку суду першої інстанції залишено покарання у вигляді 8 років 7 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків, строком 3 роки з конфіскацією коштів, одержаних злочинним шляхом та з конфіскацією всього майна, організатору злочинного угруповання, який обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4  ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вказана особа з метою вчинення злочинів у сфері господарської діяльності  у березні 2004 року організувала та очолила злочинну групу, до складу якої увійшли 4 жителів м. Черкаси. Діяльність організованої групи полягала в отриманні від суб’єктів підприємницької діяльності товару для реалізації та в подальшому неповерненні грошових коштів за його поставку. За період злочинної діяльності упродовж  2004-2005 років учасниками організованої групи завдано збитків підприємствам на суму понад 700 тисяч гривень. 

У зв’язку з оскарженням учасниками процесу судового рішення та переховуванням зловмисника від суду, справа розглядалася в суді тривалий час і лише за принципової позиції прокуратури області 08.08.2016 апеляційним судом Черкаської області підтверджено винуватість особи у вчиненні інкримінованих йому злочинів у складі організованої групи. Таким чином, призначене покарання залишено без змін.

На цей час вирок суду набрав законної сили.

 
Прес-служба прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 1812