Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2016

У прокуратурі області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів

Сьогодні у прокуратурі Черкаської області під головуванням прокурора області Сергія Овчаренка за участю керівництва обласної поліції, служби безпеки, фіскальної служби, обласної державної адміністрації, керівників місцевих прокуратур та начальників територіальних відділів поліції проведено координаційну нараду щодо стану протидії злочинності та корупції на території області за підсумками роботи у І півріччі 2016 року.
Упродовж наради підведено результати спільної діяльності правоохоронних органів у запобіганні та протидії корупції та злочинності, у тому числі організованим її формам, на території Черкаської області.
Учасниками заходу відмічено, що організація скоординованої роботи та об’єднання зусиль усіх правоохоронців є головною метою наради, адже за цим стоїть усвідомлення пріоритетності завдань, пов’язаних із забезпеченням законності та правопорядку, надійним захистом прав і свобод громадян у поточному році.
Упродовж І півріччя 2016 року завдяки вжитим скоординованим заходам правоохоронним органам області вдалося зменшити кількість злочинів, вчинених  проти основ національної безпеки України, громадського порядку та моральності, у сферах обігу наркотичних засобів, службової та професійної діяльності, проти встановленого порядку несення військової служби, а також знизити питому вагу кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми, раніше судимими, групою осіб, у стані алкогольного сп’яніння.
Під час виступу прокурор області неодноразово наголошував на  необхідності покращення роботи задля реальної результативності, зокрема активізації розслідування кримінальних проваджень у бюджетній сфері, з питань земельних відносин, а також тяжких та особливо тяжких злочинів проти життя, здоров’я особи та посилення профілактичної  роботи правоохоронних органів з вказаного питання. Звернув увагу учасників наради на посилення роботи щодо виявлення та профілактики корупційних правопорушень, адже протидія корупції - один із пріоритетних напрямків діяльності всіх правоохоронців.
Так, упродовж 2016 року спеціально уповноваженими особами у сфері протидії корупції до суду скеровано 47 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. За результатами розгляду протоколів до адміністративної відповідальності притягнено 25 осіб, в тому числі голову районного суду, посадових осіб органів державної влади, місцевого самоврядування, фіскальної служби, пенсійного фонду, тощо.
Окреслено коло проблемних питань, у вирішенні яких правоохоронці повинні вжити першочергових заходів. Зокрема, це вжиття додаткових заходів щодо профілактики окремих категорій кримінальних правопорушень, в тому числі злочинів проти життя і здоров’я особи, майнових злочинів, які у структурі злочинності становлять більшу частину усіх облікованих, та протидія кримінально-караній корупції під час використання бюджетних коштів, у сфері земельних правовідносин, в першу чергу серед державних службовців вищих категорій, та найбільш небезпечних діянь, пов’язаних з безпосереднім отриманням матеріальних благ.
З доповідями та поясненнями під час заходу виступили заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Овчаренко, заступник прокурора області Володимир Павленко, т.в.о. начальника ГУНП України в Черкаській області Валентин Кожухівський, начальник управління Служби безпеки України в Черкаській області Олег Бойко, представники правоохоронних органів, керівники місцевих прокуратур та начальники територіальних відділів поліції.
За підсумками наради визначено низку спільних скоординованих заходів правоохоронців, спрямованих на профілактику тяжких та особливо тяжких злочинів, підвищення ефективності протидії проявам корупції, злочинності, в тому числі в її організованих формах, на території Черкаської області.
 

 Прес-служба  прокуратури Черкаської області

 

   

   

 
кількість переглядів: 1815