Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2016

За корупційне правопорушення до адміністративної відповідальності притягнуто посадову особу місцевого самоврядування

Золотоніською місцевою прокуратурою виявлено протиправну діяльність секретаря однієї з сільських рад району, яка будучи суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, порушила вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», а саме: вчинила дії та прийняла рішення в умовах реального конфлікту інтересів.
Встановлено, що посадова особа місцевого самоврядування в порушення антикорупційного законодавства не повідомила визначене коло осіб про наявність реального конфлікту інтересів в своїй діяльності та під час вирішення питання про надання в користування близькій особі земельної ділянки прийняла участь в роботі сесії та голосувала за прийняття рішення з земельного питання.
За результатами розгляду протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, постановою Золотоніського міськрайонного суду від 06.07.2016 секретаря ради визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1700 грн. 
На цей час судове рішення не вступило в законну силу.
 
Прес-служба  прокуратури Черкаської області
 
кількість переглядів: 2796