Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2016

За апеляцією прокуратури скасовано виправдувальний вирок стосовно лікаря, через недбалість якого померла людина

Вироком суду від 31.03.2016 виправдано лікаря однієї з центральних районних лікарень на Черкащині у зв’язку з недоведеністю у його діях складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.
Органом досудового розслідування лікар обвинувачується у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків, в результаті чого гр. М., якому обвинуваченим встановлено невірний діагноз та призначено неправильне лікування, після отримання травми помер в реанімаційному відділенні лікарні. Лікар не провів травмованому після падіння з велосипеда гр. М. особистий огляд, не призначив рентгенологічне обстеження голови та консультацію лікаря-невролога та не прийняв рішення про його госпіталізацію до лікарні, що  підтверджено висновком комісійної судово-медичної експертизи. Правильне та своєчасне лікування гр. М. в центральній районній лікарні могло зберегти його життя.
Не погоджуючись з судовим рішенням, виправдувальний вирок суду першої інстанції стосовно лікаря було оскаржено прокурором у апеляційному порядку.
Завдяки активній позиції прокурора під час апеляційного перегляду зазначеного вище реабілітуючого рішення, судом апеляційної інстанції 23.06.2016 виправдувальний вирок було скасовано та призначено новий розгляд вказаного кримінального провадження в суді першої інстанції.
        
Прес-служба прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 1987