Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2016

Органи прокуратури активно вживають заходи щодо реального повернення державі незаконно наданих земель

З метою реалізації конституційної функції з представництва інтересів громадянина та держави в суді прокуратурою приділяється особлива увага вжиттю заходів, спрямованих на реальне виконання рішень суду, постановлених за позовами прокурорів у сфері земельних відносин.
Так, упродовж поточного року органами прокуратури області забезпечено виконання 25 судових рішень вказаної категорії на загальну суму 5,5 млн. грн., реально державі повернуто 285 га незаконно наданих земель з обов’язковою державною реєстрацією виникнення, переходу або припинення права власності чи користування земельною ділянкою.
Зокрема, на виконання рішення апеляційного суду Черкаської області за позовом прокуратури Лисянського району повернуто у державну власність 72 земельні ділянки загальною площею 67,2 га  вартістю 2,4 млн. грн. з внесенням відповідних записів у Державний реєстр речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.
За позовами прокурорів зареєстровано право власності на 15 земельних ділянок загальною вартістю 1,2 млн. грн. за Куцівською, Франківською, Вікторівською, Ятранівською, Вознесенською, Чапаєвською сільськими радами.
Робота прокуратури з виконання рішень судів у сфері земельних відносин наразі є пріоритетною та перебуває на постійному контролі.
 

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

 
 
 
кількість переглядів: 2157