Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2016

У прокуратурі області обговорювали проблемні питання та ділилися досвідом щодо захисту прав і свобод дітей

Сьогодні в прокуратурі області проведено науково-практичне заняття  Школи ювенального прокурора на тему: «Особливості досудового розслідування у кримінальних провадженнях стосовно неповнолітніх, їх звільнення від кримінальної відповідальності, кримінального покарання та його відбування, а також застосування до них примусових заходів виховного характеру. Представницька діяльність в умовах законодавчих змін».
У заході, організованому для керівників місцевих прокуратур, їх заступників, молодих спеціалістів та прокурорів прокуратур, які відповідають за вказаний напрям роботи, взяли участь заступник начальника управління ювенальної юстиції Генеральної прокуратури України Володимир Чепурний, заступник прокурора області Олександр Мироненко, начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Валентина Колчіна, працівники структурних підрозділів апарату прокуратури області.
Розпочинаючи заняття, прокурор області Сергій Овчаренко зазначив, що законодавством України охорона дитинства визнається загальнодержавним стратегічним пріоритетом. На сучасному етапі створено цілу низку інституцій, спрямованих на захист прав і свобод дітей, оскільки вони потребують особливого піклування держави. Саме тому необхідно своєчасно виявляти порушення закону та принципово на них реагувати, а також вживати дієвих заходів до забезпечення ефективного розслідування кримінальних проваджень стосовно неповнолітніх, захисту прав засуджених та ув’язнених, представництва інтересів дітей і держави в судах. Лише завдяки спільним зусиллям можна досягти позитивних результатів у ході застосування функцій прокуратури щодо охорони дитинства.
Проведення вказаного заходу покликане сприяти підвищенню професійного рівня працівників органів прокуратури області, удосконаленню знань, умінь та навичок, необхідних для ефективного виконання завдань, поставлених перед органами прокуратури у сфері захисту прав і свобод дітей.
Для ювенальних прокурорів було проведено тематичні заняття, організовано  тестування на знання законодавства у сфері охорони дитинства.  Захід пройшов у формі живого діалогу між його учасниками, у ході якого вони обговорювали проблемні питання, які виникають або можуть виникнути на вказаному напрямі роботи, а також обмінювались думками та ділились досвідом.

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

 

                        

     

        

 

кількість переглядів: 2493