Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2015

Прокуратура Черкаської області вживає заходів щодо притягнення до відповідальності осіб за ухилення від призову за мобілізацією

Незважаючи на те, що 18 червня поточного року завершилась шоста та на даний час заключна хвиля часткової мобілізації, органами прокуратури та внутрішніх справ Черкаської області продовжують вживатися заходи щодо притягнення до відповідальності осіб, які ухилялися від призову.

Так, з часу оголошення першої хвилі мобілізації у зв’язку з загостренням конфлікту на сході України, правоохоронними органами області зареєстровано 106 (з них 7 - 2014 року) кримінальних проваджень за ознаками злочину, передбаченого ст. 336 КК України за фактами ухилення від призову за мобілізацією.

Наразі до суду скеровано 20 кримінальних проваджень вказаної категорії. З них 17 - з обвинувальними актами, у тому числі 8 - з угодами про визнання винуватості та 3 кримінальні провадження з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності на підставі ст. 48 КК України у зв’язку із зміною обстановки.

Судами області ухвалено 7 обвинувальних вироків, якими засуджено 7 осіб до позбавлення волі з відстрочкою виконання покарання та 4 обвинувачених звільнено від кримінальної відповідальності, з них 3 на підставі ст. 48 КК України, оскільки останні виявили бажання вступити до лав Збройних Сил України та 1 – на підставі ст. 47 КК України у зв’язку з передачею особи на поруки.

У 24 кримінальних провадженнях прийнято рішення про закриття на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України, у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.

У провадженні органів внутрішніх справ області перебуває 62 кримінальні провадження.

Прокуратура Черкаської області продовжує вживати заходів для повного, всебічного і неупередженого розслідування кримінальних проваджень вказаної категорії, а також притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.


Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2252