Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

В інформаційній системі ЄРДР розмежовано умисні вбивства та обліковані у Реєстрі факти смерті людей і зникнення безвісті

     У зв’язку з удосконаленням підходів до реєстрації кримінальних правопорушень, передбачених статтями 115-118 КК України (2001) чи статтями 93-96 КК України (1960), в інформаційній системі ЄРДР розмежовано умисні вбивства та обліковані у Реєстрі факти смерті людей і зникнення безвісті.

     З цією метою доповнено довідник 9 «Додаткові відмітки щодо кваліфікації» значеннями: «Очевидне вбивство» (код 135), «Природна смерть» (код 136), «Самогубство» (код 137) та «Зникнення безвісті» (код 138).

   Ураховуючи наведене, при кваліфікації правопорушень за вказаними статтями у розділі «Характеристика кримінального    правопорушення» та «Відомості про особу» в атрибуті «Додаткові відмітки щодо кваліфікації» (картки форми 1 пункту 16 та форми 2 пункту 50 відповідно) обов’язковим є обрання відповідального значення довідника 9. При цьому значення атрибутів в електронних контурах облікових документів форм 1 та 2 повинні співпадати.

кількість переглядів: 77946