Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

ІНФОРМАЦІЯ Про вжиті органами прокуратури Черкаської області заходи щодо протидії корупції та про осіб, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних та пов'язаних з корупцією правопорушень у 2015 році

    Органами прокуратури області в межах повноважень, визначених Конституцією України, Законами України «Про прокуратуру» та «Про запобігання корупції» протягом 2015 року вжито вичерпних заходів щодо покращення прокурорсько-слідчої діяльності, зміцнення законності в частині боротьби з корупційними проявами на території Черкаської області.

    Так, упродовж зазначеного періоду прокурорами до суду скеровано 52 обвинувальних актів відносно 59 осіб у кримінальних корупційних провадженнях, з яких: 27 фактів отримання неправомірної вигоди, 14 фактів зловживання службовим становищем, 7 фактів привласнення або розтрата службовими особами майна та інші корупційні правопорушення.

    Викрито злочинну діяльність 12 державних службовців, 4 посадових осіб місцевого самоврядування, 11 працівників органів внутрішніх справ, 3 податківців, 6 посадових та службових осіб інших органів державної влади, 19 осіб, які виконують організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарські обов’язки в юридичних особах приватного права та інших.

    Протягом поточного року судами постановлено 25 обвинувальних вироків відносно 30 осіб, з яких 6 осіб засуджено до позбавлення волі, 2 осіб до арешту, 13 особам призначено покарання у вигляді позбавлення волі із застосуванням ст. 75 КК України та 9 осіб засуджено до штрафу.

    Сума завданих кримінальними корупційними правопорушеннями збитків становить 1 037,9 тис. грн., з яких: 730,3 тис. грн. відшкодовано.

    Упродовж зазначеного періоду спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції виявлено та скеровано до суду 87 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, з яких: 72 протоколи складено органами прокуратури, 12 – службою безпеки та 3 – органами внутрішніх справ.

    За результатами розгляду протоколів судами до відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 73 особи, з них: 61 за протоколами органів прокуратури, 10 – служби безпеки та 2 – органів внутрішніх справ.

    Зокрема, до відповідальності притягнуто 4 державних службовців, 38 депутатів сільських, селищних, міських, районних рад, 10 посадових осіб місцевого самоврядування, 2 податківців, 6 працівників кримінально-виконавчої служби, 7 осіб, які виконують організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарські обов’язки та інших службовців.

    Сума накладених штрафних санкцій становить близько 40 тис. грн.

    Діяльність прокуратури області у сфері запобігання корупції, як пріоритетний напрям, перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.