Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

ІНФОРМАЦІЯ про вжиті органами прокуратури Черкаської області заходи щодо протидії корупції та про осіб, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень у 2014 році

 (згідно з вимогами ч. 1 ст. 19 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»)

    Органами прокуратури області в межах повноважень, визначених Конституцією України, Законами України «Про прокуратуру» та «Про засади запобігання і протидії корупції» протягом 2014 року вжито вичерпних заходів до покращання прокурорсько-слідчої діяльності, зміцнення законності в частині боротьби з корупційними проявами.

    Упродовж 2014 року правоохоронними органами області до суду скеровано 31 обвинувальний акт стосовно 33 осіб.

   Вживалися заходи до викоренення корупції в системі судової гілки влади. Торік прокуратурою області проводилося досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно судді, яке з обвинувальним актом скеровано до суду.

    У 2014 році ухвалено 20 обвинувальних вироків відносно 22 осіб, з яких 3 осіб засуджено до реального позбавлення волі (3, 6 та 7 років позбавлення волі відповідно), 10 особам призначено покарання у вигляді позбавлення волі із застосуванням ст. 75 КК України, 9 осіб засуджено до штрафу.

     Протягом 2014 року уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції області складено та направлено до суду 86 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення. Із них складених: органами прокуратури – 34, ВБКОЗ УСБУ в області – 24, УБОЗ УМВС України в області – 30.

    За результатами розгляду протоколів судами до відповідальності притягнуто 59 осіб, закрито провадження у 25 адміністративних справах, прокурорами внесено 23 апеляційних скарги на незаконні судові рішення. За результатами розгляду апеляційним судом скасовано 5 незаконних рішень

    Серед притягнутих осіб за вчинення корупційних адміністративних правопорушень - перший заступник голови Черкаської ОДА, перший заступник голови Уманської РДА, в.о. міського голови.

    Минулого року міжміськрайпрокурорами складено 34 протоколи про адміністративні корупційні правопорушення, тоді як за 2013 рік - лише 24, що свідчить про активізацію роботи на цьому напрямку майже усіма районними прокуратурами.

      Сума штрафів, накладених на корупціонерів, становить майже 16 тис. грн.

    Органами прокуратури області внесено 12 подань на незаконні судові рішення, за результатами розгляду яких скасовано 2 рішення суду.

    З метою координації діяльності спеціально уповноважених суб’єктів, які здійснюють у межах своєї компетенції заходи щодо виявлення, припинення та розслідування корупційних правопорушень, прокуратурою області проведено 2 координаційних наради та 2 засідання колегії, на яких обговорено питання протидії корупції, розроблено спільні узгоджені заходи для поліпшення стану протидії корупції в Черкаській області.

    Діяльність прокуратури області у сфері запобігання і протидії корупції як пріоритетний напрям перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.