Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Приймання запитів та надання інформації

    Відповідно до вимог ст. 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» (надалі – Закон) запити на інформацію можуть подаватись на вибір запитувача в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою). Запит може бути індивідуальним або колективним. Письмовий запит подається в довільній формі.

    Приймання запитів та надання доступу до публічної інформації проводиться у спеціально відведеному місці – кабінеті «Доступу до публічної інформації», що знаходиться на першому поверсі приміщення Черкаської обласної прокуратури по бул. Шевченка, 286 у м. Черкаси (вхід у приміщення забезпечується зі сторони бул. Шевченка «Приймальня громадян»).

    Робота із запитувачами інформації проводиться у робочий час.

    Запити на інформацію подаються на:

    - тел./факс: (0472) 31-34-10;

    - адресу електронної пошти: [email protected]  

    Запит на інформацію має містити:

    1) ім’я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо         такий є;
    2) загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо                         запитувачу це відомо;
    3) підпис і дату за умови подання в письмовій формі.

    З метою спрощення процедури оформлення письмових запитів на інформацію розроблено форми запитів, які можна отримати у кабінеті «Доступу до публічної інформації», а також їх зразки розміщено на інформаційному стенді, що знаходиться поруч кабінету «Доступу до публічної інформації» та веб-сайті прокуратури області у рубриці «Забезпечення доступу до публічної інформації» в підрубриці «Інформаційно-довідкові матеріали».

        Строк розгляду запитів на інформацію (ст. 20 Закону):

    Відповіді запитувачам з долученням копій документів надаються у строк не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запитів. У випадках, передбачених частиною другою статті 20 Закону цей термін може бути скорочений до 48 годин з дня отримання запиту.

    За наявності підстав, передбачених частиною четвертою статті 20 Закону, за обґрунтованим клопотанням строк надання інформації на запит може бути продовжено до 20 робочих днів. Про продовження розгляду запитувачі повідомляються не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.

    Плата за надання інформації (ст.21 Закону):

    Інформація на запит подається безкоштовно.

    У разі якщо задоволення запиту на інформацію передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок, запитувач зобов’язаний відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк.

    Оскарження рішення, дій чи бездіяльності розпорядників інформації (ст. 23 Закону):

    Рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника, вищого органу або суду.