Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2023

У прокуратурі відбулася координаційна нарада, на якій обговорено стан виявлення та розкриття кримінальних правопорушень, підслідних органам Державного бюро розслідувань, на Черкащині

16 жовтня 2023 року під головуванням керівника Черкаської обласної прокуратури Ігоря Домущея відбулася координаційна нарада щодо стану виявлення та розкриття кримінальних правопорушень, підслідних органам державного бюро розслідувань, на території Черкаської області.
Захід відбувся за участі керівництва Територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, а також керівників слідчого та оперативного відділів, які дислоковані у м. Черкасах.
Директор Територіального управління ДБР Сергій Корінь інформував, що задля забезпечення належного захисту громадян, суспільства та держави від злочинних посягань в умовах воєнного стану з урахуванням основних пріоритетів у діяльності правоохоронних органів держави вжито комплекс заходів.
Поточного року за результатами спільної роботи органів прокуратури і державного бюро розслідувань до кримінальної відповідальності притягнуто 27 осіб, серед яких: 13 – працівники поліції, 4 – ДСНС, 2 – ДМС, 1 – ДПС, 1 – Національної гвардії, 2 – майстри лісу.
Продовжується робота з розшуку, арешту і подальшої конфіскації або примусового вилучення активів осіб, причетних до збройної агресії, а також об’єктів права власності російської федерації та її резидентів у дохід України.
Керівник обласної прокуратури зауважив, що встановлення справедливості в суспільстві в умовах воєнного стану шляхом викриття, ефективного розслідування та притягнення до відповідальності недобросовісних правоохоронців є спільною місією обласної прокуратури та Територіального управління ДБР.
«Передовсім слід зосередити увагу на викритті злочинів проти основ національної безпеки, у бюджетній та земельних сферах, а також з питань охорони навколишнього природного середовища» – зазначив Ігор Домущей.
Учасники наради озвучили свої пропозиції та напрацювання, а також визначили конкретні кроки для реалізації комплексу узгоджених заходів, спрямованих на подальшу протидію кримінальним правопорушенням.
 
Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 557