Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.08.2023

У прокуратурі відбулася нарада з питань протидії кіберзлочинності, а також іншим кримінальним правопорушенням, вчиненим за допомогою сучасних інформаційних технологій

Сьогодні, 23 серпня 2023 року, під головуванням керівника Черкаської обласної прокуратури Ігоря Домущея проведено нараду, на якій обговорено стан протидії кіберзлочинності, а також іншим кримінальним правопорушенням, вчиненим за допомогою сучасних інформаційних технологій.
Захід відбувся за участі представника Офісу Генерального прокурора, керівництва Департаменту кіберполіції Національної поліції України, відділу протидії кіберзлочинності в Черкаській області, ГУНП в Черкаській області, Територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, УСР в Черкаській області, Управління СБУ в області, Управління Держспецзв’язку та захисту інформації України в Черкаській області.
Задля налагодження державно-приватного партнерства у сфері кібербезпеки також були запрошені представники банківських установ, ІТ спільноти Черкащини та суб’єктів господарювання, які надають послуги, пов’язані з електронними комунікаціями і представляють  торгівельні інтернет-платформи.
Керівник обласної прокуратури зазначив, що виявлення, припинення, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень у сфері кібербезпеки визначено Офісом Генерального прокурора одним із пріоритетів для всіх правоохоронних органів у 2023 році. Адже стрімкий розвиток цифрових технологій, незважаючи на позитивний вплив на всі сфери людського життя, спричинив неабияке зростання й поширення кіберзлочинів.
Він також додав: «Першочергове завдання, яке потребує вирішення спільними зусиллями, це підвищення кваліфікації прокурорів, слідчих, працівників оперативних підрозділів, уповноважених на протидію кіберзлочинності».
Учасники наради обговорили методи підвищення ефективності роботи із протидії кіберзлочинам та іншим кримінальним правопорушенням, які вчиняються за допомогою сучасних інформаційних технологій, в умовах сьогодення.
Керівники силових відомств, представники банківських установ, провайдерів та ІТ-компаній висловили своє бачення ефективної взаємодії та вирішення порушених питань.
Підводячи підсумки наради, керівник обласної прокуратури наголосив на необхідності негайної активізації діяльності правоохоронних органів та підвищення рівня професійної кваліфікації у зв’язку із стрімким розвитком інформаційних технологій в Україні.
Як результат, учасники наради узгодили ряд першочергових заходів, спрямованих на попередження та протидію кіберзлочинам.
 



 
 
 
 
 
 


 
 



Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 998