Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.04.2017

В органах прокуратури Черкаської області обрано делегатів на всеукраїнську конференцію працівників прокуратури (ФОТО)

У вівторок, 18.04.2017, у прокуратурі області відбулися збори прокурорсько-слідчих працівників прокуратури Черкаської області, на яких було обрано 3 делегатів на всеукраїнську конференцію прокурорів. Участь у зборах взяли всі прокурорсько-слідчі працівники прокуратури Черкаської області. Голосування проведено з повним забезпеченням режиму таємності.
 
Указаними зборами від регіональної прокуратури на всеукраїнську конференцію прокурорів із 6 можливих кандидатів обрано Овчаренка С.А., Криворучка Р.О. та Чустрака Д.В.
 
Аналогічні збори проведено також і в усіх місцевих прокуратурах області. За їх результатами обрано по 2 делегати на всеукраїнську конференцію прокурорів від кожної місцевої прокуратури, зокрема від:
-         Звенигородської – Пархоменка Д.П. та Джугана В.В.;
-         Золотоніської – Танцюру В.Ю. та Чумаченка О.Ю.;
-         Смілянської – Курбета О.О. та Святокума О.С.;
-         Уманської – Павленка Р.І. та Заболотнього В.М.;
-         Черкаської – Рибія М.М. та Шляхова А.В.
 
Делегати від прокуратури області та місцевих прокуратур на всеукраїнській конференції прокурорів, проведення якої заплановано на 26 квітня 2017 року у місті Києві, візьмуть участь у призначенні членів Ради прокурорів України та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.
Нагадаємо, з 15 квітня 2017 року набули чинності положення Закону України «Про прокуратуру» щодо діяльності органів прокурорського самоврядування та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.
 
Всеукраїнська конференція прокурорів є найвищим органом прокурорського самоврядування. Цей орган, зокрема, призначає членів Ради прокурорів, Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії, затверджує Кодекс професійної етики та поведінки прокурорів та виконує інші повноваження відповідно до ст. 67 Закону України «Про прокуратуру».
 
Делегатів на конференцію обирають на зборах прокуратур кожного з рівнів.
 
 
Крім того, законом передбачено початок діяльності незалежного від керівництва прокуратури, органу, який формуватиме кадрову політику – Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП). 
 
Також у випадку неправомірних дій прокурора – порушення професійної етики або Закону України «Про прокуратуру» особи зможуть безпосередньо звернутися зі скаргою до КДКП.
 
 
Таким чином, прокуратурою Черкаської області здійснено черговий крок на шляху реформування органів прокуратури, зокрема запровадження  незалежних від керівництва прокуратури органів прокурорського самоврядування, а також оновлення прокурорських кадрів за допомогою відкритих процедур.
             Прес-служба  прокуратури Черкаської області    

кількість переглядів: 2200