Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2015

Компетентні органи Німеччини віддячили прокуратурі області за координацію заходів з розшуку та затримання злочинця

Органами прокуратури області вживаються вичерпні заходи щодо міжнародного співробітництва під час кримінального провадження, зокрема в питаннях екстрадиції.
Як раніше повідомлялося, правоохоронними органами області 05.11.2015 в м. Черкаси затримано громадянина Федеративної Республіки Німеччина, який перебував у міжнародному розшуку за вчинення на території вказаної країни ряду тяжких злочинів. Розшукувана особа протягом двох з половиною років безперешкодно перетинала кордони таких країн, як Казахстан, Великобританія, Турція та Канада,  врешті була затримана саме на території України.
Стосовно затриманого Придніпровським районним судом м. Черкаси за мотивованим клопотанням прокуратури м. Черкаси застосовано тимчасовий арешт строком 40 діб до надходження запиту про його видачу, про що було поінформовано компетентні органи Федеративної Республіки Німеччини, після чого вони підготували та скерували запит про видачу (екстрадицію) затриманої особи.
Крім того, компетентними органами Федеративної Республіки Німеччини на адресу прокуратури Черкаської області направлено листа-подяку, у якому німецька сторона висловила щиру вдячність працівникам прокуратури області та ГУ Національної поліції в Черкаській області за високий професіоналізм та проведену роботу з розшуку та затримання розшукуваної особи.
14.12.2015 за клопотанням органів прокуратури області ухвалою Придніпровського районного суду м. Черкаси до затриманої особи застосовано екстрадиційний арешт для забезпечення фактичної її передачі  до компетентних органів Федеративної Республіки Німеччини.
На цей час центральним органом України вирішується питання щодо прийняття рішення про видачу розшукуваної особи.
                            Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1879