Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2013

Боротьба з корупцією повинна вийти на якісно новий рівень, - Віктор Пшонка

     Про це сьогодні зазначив Генеральний прокурор України під час спілкування із представниками ЗМІ. 
    За його словами, евроінтеграційні прагнення України і міжнародні норми потребують не просто стандартних кроків у боротьбі з корупцією, але й усунення ризиків вчинення корупційних правопорушень.
    «Боротьба з корупційними схемами, які складалися роками справа не проста і, безумовно, вона має своїх противників», - сказав він, додавши, що саме тому планка боротьби з корупцією в Україні сьогодні піднята дуже високо.
    Віктор Пшонка наголосив на тому, що органи прокуратури цілком і повністю усвідомлюють свою відповідальність не тільки за збереження бюджетних коштів та не допущення існування корупційних схем, але й за покращення інвестиційного клімату в нашій державі.
    «Якщо раніше ми говорили про поширеність зловживань на рівні дозвільних систем, надання адміністративних послуг, та втручання у малий і середній бізнес, то сьогодні нам доводиться говорити про корупційні правопорушення у бюджетній сфері на значно вищих рівнях, де, на жаль, та сама незаконність тендерних процедур займає левову частку», - сказав Генеральний прокурор України.
     За його словами найбільша кількість корупційних правопорушень вчинена саме у бюджетній сфері. 
    «На другому місці – маємо сферу охорони здоров’я, на третьому – освіту, четвертому – сферу земельних відносин, далі – фінансово-кредитні та банківські системи», - зазначив Віктор Пшонка.

    Відділ зв’язків із засобами масової інформації
    Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 2960